وب سایتهای زیادی در سراسر جهان وجود دارند، اما هیچ کدام از آنها قدمتی بیش از ۲۶ سال ندارند. اولین وب سایت دنیا که به پروژه World Wide Web یا همان WWW تعلق داشت، در ۶ آگوست سال ۱۹۹۱ متولد شد. این وب سایت که توسط «تیم برنرز لی» توسعه یافته بود، هنوز هم با آدرس
در دسترس قرار دارد.
همانطور که با مراجعه به آدرس اولین سایت دنیا قابل مشاهده است، این سایت و دیگر وب سایتهای اولیه که به پیروی از همین سایت به وجود آمدند، طراحی خاصی نداشتند و در آنها از المانهایی مثل تصویر، ساختار گرافیکی خاص ، ترکیب رنگ ها و یا فایل های صوتی و یا ویدئویی استفاده نشده بود. رفته رفته و با معرفی مرورگرهای مختلف توسط Netscah6e و Microsoft که رقبای جدی برای همدیگر در جنگ مرورگرها در آن سالها بودند، با استفاده از عواملی مثل JAVA Scrih6t و HTML، راه طراحی گرافیکی و شکل و شمایل دادن و افزایش جذابیت به صفحات وب هموارتر شد. به نظر میرسد مایکروسافت تاثیر بسیار زیادی روی این اتفاق گذاشته باشد. در سال ۲۰۰۰ و با ارائه اولین نسخه Internet Exh6lorer برای سیستمهای مک که از HTML 4.1 و CSS 1 به صورت کامل پشتیبانی میکردند، انقلاب عظیمی در مرورگرها و طراحی سایت به وجود آمد. جالب است بدانید که این مرورگر، اولین مرورگری بود که به صورت کامل از فرمت تصاویر h6NG پشتیبانی میکرد.
طراحی سایت چیست؟
طراحی وب سایت، طراحی سایت یا همان Web Design، دقیقا به معنای تلاش برای ایجاد یک پایگاه اینترنتی برای ارائه خدمات، اطلاع رسانی و یا فروش محصول است. طراحی وب سایت یک فرآیند است که از لایهسازی صفحات وب، تولید محتوا، طراحی گرافیکی و رعایت اصول سئو به منظور بهتر و بیشتر دیده شدن صفحات وب تشکیل شده است. در واقع اگر شما میخواهید یک وب سایت قدرتمند ایجاد کنید که بتوانید با استفاده از آن خدمات، محصول یا هر چیز دیگری را به صفحه اول گوگل بیاورید، باید تمام اصول فنی و ظاهری طراحی یک وب سایت را رعایت کنید.
وظایف طراح سایت چیست؟
یک طراح سایت با توجه به اینکه در چه فرآیندی از مراحل طراحی وب سایت قراردارد، وظایف مختلفی دارد. به صورت کلی در طراحی و راه اندازی یک سایت، به دو تیم یا فرد برای طراحی Back-end یا همان بخش کدها و Front-end یا نحوه نمایش کدها نیاز داریم.
متخصص طراحی Back-end کسی است که مسئولیت نوشتن کدهای مختلف برای ایجاد ساختار اصلی وب سایت را به عهده دارد. این کدها همان چیزی هستند که از نظر بازدیدکنندگان یک سایت پنهان هستند و بیش از هر چیز وظیفه راه اندازی و عملکرد یک سایت را به عهده دارند. یک متخصص طراحی سایت که وظیفه توسعه Back-end را به عهد دارد از زبان های برنامهنویسی مثل Python، ASP و PHP و سایر زبان های برنامه نویسی که در مقالات بعدی به آنها اشاره خواهیم کرد استفاده میکند.
در بحث طراحی Front-end همه کارها برای بهتر کردن ویژگیهای دیداری یک سایت انجام میشوند که مطابق با سلیقه مشتری صورت می گیرد.. در واقع تمام چیزی که بازدیدکننده سایت میبیند، نتیجه کار یک توسعه دهنده Front-end یا همان کسی است که با استفاده از کدهای مختلف ظاهر وب سایت را سر و شکل میدهد. برای توسعه ظاهر سایت، نیاز به کد نویسی است و نوشتن این کدها با زبانهایی مثل HTML، CSS و Java Script انجام میگیرد. البته فراموش نکنید که همیشه در این فرآیند همکاری با یک گرافیست وب میتواند نتایج بسیار بهتری در بر داشته باشد.
برای طراحی سایت به چه ابزاری نیاز داریم؟
حتما با خودتان می گویید، یک سیستم رایانه ایی خوب که با سرعت بالا همه چیز را اجرا کند و اعصاب ما را هنگام کدنویسی و اجرای فرمانهای مختلف به هم نریزد؟ بله، یکی از اصلیترین ابزارها برای طراحی وب یک سیستم رایانه ایی خوب با سیستم عامل به روز و مناسب است. اما مهمتر از آن ابزار اصلی طراحی وب یا همان زبان های برنامه نویسی مختلف هستند.
ابزارهای طراحی سایت، معمولا با توجه به اینکه در چه فرآیندی از بحث طراحی وب درگیر باشند، میتوانند کاملا از هم متفاوت باشند. این ابزارها معمولا در گذر زمان با نسخههایی جدیدتر جایگزین میشوند تا کار طراحی سایت را راحتتر و مفیدتر کنند. البته تکنولوژی که پشت هر کدام از این ابزار قرار دارد، همچنان ثابت میماند و فقط کارایی آنها است که دستخوش تغییر میشود.
یک طراح سایت می تواند از ابزار و تکنولوژيهایی مثل HTML، CSS، PHP یا هر زبان و تکنولوژی دیگری مربوط به طراحی سایت استفاده کند.